Webhotel

Webhotellet er det sted på internettet, hvor hjemmesiden er lagret, så brugerne kan få adgang til den via world wide web (www), i daglig tale internettet. Denne forbindelse er i modsætning tilgængelig døgnet rundt året rundt.

Webhotel

Webhotellet er det sted på internettet, hvor hjemmesiden er lagret, så brugerne kan få adgang til den via world wide web (www), i daglig tale internettet.

Et webhotel svarer meget firkantet sagt og temmelig forenklet til en mappe på en computer. I mappen gemmes hjemmesiden, diverse filer, billeder, dokumenter etc. Et webhotel adskiller sig dog fra en almindelig computers mapper på adskillige måder, fx er webhotellet koblet til internettet døgnet rundt, hvilket er en forudsætning for, at kunder, brugere, medarbejdere med flere kan se hjemmesiden. Ligeledes er der installeret sikkerhedssoftware og lignende som man normalt ikke benytter på en computer. En tilgængelige database er også en forudsætning for at køre en WordPress hjemmeside.

WordPress – anbefalede tekniske specifikationer

  • PHP-version 7.4 eller nyere (programmeringssprog).
  • MySQL version 5.7 eller nyere eller MariaDB 10.4 eller nyere (database).
  • HTTPS-support (sikkerhedscertifikat).

Læs evt. mere om tekniske specifikationer her: www.wordpress.org/about/requirements.

Har det nogen praktisk betydning. Ja det har det. Er teknikken for gammel, så vil der blive problemer med opdateringer, forskellige funktioner, sikkerhed og hastighed m.m.

Køb af webhotel

For at komme i gang skal du købe adgang til et webhotel. Som begynder vil du typisk bestille domænet samtidig med webhotellet.

Hvis du ikke kender en webhoteludbyder, så prøv at søge på ”webhotel” i www.google.dk, www.duckduckgo.com eller en anden søgemaskine. Så vil der dukke mange udbydere op.

Du kan naturligvis også bestille domæne og webhotel gennem Certa Web.

WordPress installation

WordPress.org

WordPress er det CMS (content management system) som vi foretrækker, når vi laver hjemmesider. Det gælder for mange andre ... over hele verden. Der er mange fordele og muligheder forbundet med denne software. Læs evt. mere på wordpress.org

Relaterede online kurser:

WordPress

WordPress er et såkaldt CMS (content management system), et system der blandt andet benyttes til at opbygge hjemmesider, blogs og webshops. Den første WordPress-version så dagens lys tilbage i 2003.

Læs mere »

WordPress installation

WordPress installation har gennem mange år været kendt som en hurtig og nem opgave. Med lidt erfaring tager det heller ikke mange minutter at oprette en hjemmeside baseret på WordPress.

Læs mere »

Domænet – hjemmesidens webadresse

Domænet er hjemmesidens webadresse og grundlag for mange e-mailkonti. Derfor er det vigtigt at have styr på dit domæne inden du laver hjemmesiden. Ellers kan du risikere at skulle lave mere om, end du har lyst til.

Læs mere »

Webhotel

Webhotellet er det sted på internettet, hvor hjemmesiden er lagret, så brugerne kan få adgang til den via world wide web (www), i daglig tale internettet. Denne forbindelse er i modsætning tilgængelig døgnet rundt året rundt.

Læs mere »

CMS Tree Page View

CMS Tree Page View er et plugin, der kan gøre livet lidt lettere for ham/hende der arbejder på en hjemmeside med mange sider. CMS Tree Page View gør “alle sider” mere overskuelig i WordPress.

Læs mere »