Domænet – hjemmesidens webadresse

Domænet er hjemmesidens webadresse og grundlag for mange e-mailkonti. Derfor er det vigtigt at have styr på dit domæne inden du laver hjemmesiden. Ellers kan du risikere at skulle lave mere om, end du har lyst til.

Domænet

Domænet er din webadresse. Du kender mange domæner, uden måske at tænke på det som et domæne. Det kunne fx være www.dr.dk eller www.wordpress.org osv.

Domænet har flere anvendelsesmuligheder. Almindeligvis benyttes det til:

  • Hjemmesidens adresse, fx www.dit-domæne.dk
  • E-mail, fx mail@dit-domæne.dk

    Bemærk at ”dit-domæne.dk” erstattes af det, du vælger at købe brugsretten til.

Det første du skal overveje

Domænet er det første, du skal tænke over. Det er vigtigt, fordi det er brugerne direkte vej til din kommende hjemmeside. Uanset hvilket domæne du vælger, så vil det efter et stykke tid kunne blive fundet i Google og andre søgemaskiner (hvis du ikke selv forhindrer det).

Danske domæner

Danske domæner (dem der slutter med .dk) administreres af “punktum.dk”, der tidligere hed DK Hostmaster A/S, men bestilles gennem et hosting firma, et webbureau eller lignende. Du ejer ikke domænet, men du har brugsretten så længe du betaler det årlige gebyr til “punktum.dk” og ikke overtræder andres rettigheder.

Når du har bestilt et domænet af typen .dk, så skal det også aktiveres og valideres med mitid eller med brugernavn og adgangskode. Det vil du få en mail om, på den e-mailkonto som du angav i forbindelse med bestillingen af domænet (og evt. webhotel).

Domænetjek

Du kan tjekke om det ønskede .dk domæne er ledigt på hjemmeside www.punktum.dk. Vil du tjekke om et .com domæne er ledigt, kan du fx gøre det på www.whois.com eller hos en webhoteludbyder. Du er også velkommen til at kontakte Certa Web, så kan vi afklare det for dig, helt gratis.

Punktum dk

Punktum hvad for noget? Punktum dk er administrator for domænenavne, der ender på .dk. Punktum dk holder styr på alle .dk-domæner og arbejder for, at den danske del af internettet er så sikker som mulig.

Log ind for at læse resten af artiklen.

Relaterede online kurser:

WordPress

WordPress er et såkaldt CMS (content management system), et system der blandt andet benyttes til at opbygge hjemmesider, blogs og webshops. Den første WordPress-version så

Læs mere »

Webhotel

Webhotellet er det sted på internettet, hvor hjemmesiden er lagret, så brugerne kan få adgang til den via world wide web (www), i daglig tale

Læs mere »

CMS Tree Page View

CMS Tree Page View er et plugin, der kan gøre livet lidt lettere for ham/hende der arbejder på en hjemmeside med mange sider. CMS Tree

Læs mere »