FORMULARER PÅ HJEMMESIDEN

Selv de mindste hjemmesider benytter formularer. Det gør de, fordi nemt skal kunne komme i kontakt med dig døgnet rundt.

Certa Web har gennem årene oprettet mange forskellige typer formularer på forskellige hjemmesider. Det være sig simple formularer som avancerede formularer. Vi kan sikkert også hjælpe dig.

Formularer til mange formål

Der findes mange forskellige slags formularer, som tjener forskellige formål. I Certa Web har vi arbejdet med opsætning af simple og avancerede formularer.

WordPress logo

Kontaktformularen

Kontaktformularen er den mest almindelige formular type på hjemmesider.

Den kan de fleste finde ud af at sætte op. Den største udfordring er at sikre, at mails fra formularen når frem til dig.

Ud over opsætningen af formularen bør man også se på WordPress hjemmesidens opsætning / indstillinger, e-mail opsætning og SMTP.

Bestillingsformular

Bestillingsformularen er også en meget udbredt formular type. Den kan i princippet  benyttes til alle typer bestillinger. For Seniorhus Odense har vi fx sat en avanceret “mad og drikke bestillingsformular op”.

Se case længere nede på denne side.

Ud over opsætningen af formularen bør man også se på WordPress hjemmesidens opsætning / indstillinger, e-mail opsætning og SMTP.

Bookingformular

Bokingformular kender vi også fra mange forskellige hjemmesider. Det kan fx være booking af tid til klipning hos frisøren, synsprøve hos optikeren o.m.a.

Booking af hotelværelser, bord i en restaurant er lige så udbredt.

Det særlige ved disse formularer er tilknytningen af en kalender. Kalendre kan sættes op på timebasis eller dagsbasis eller hvad der er behov for.

Ud over opsætningen af formularen bør man også se på WordPress hjemmesidens opsætning / indstillinger, e-mail opsætning og SMTP.

Beregningsformular

Beregningsformularer sættes eksempelvis op, så kunden hurtigt kan få et prisoverslag inden en given ordre eller forespørgsel.

Beregningsformularer er som oftest mere komplicerede løsninger, som også fordrer et fornuftigt / velegnet plugin til WordPress.

Vi vil som regel arbejde med et betalingsplugin, som vi retter til.

Nyhedsbrev

Nyhedsbreve har gennem mange år været en populær markedsføringsmetode. Og effektiv. En forudsætning er dog, at kunderne kan tilmelde sig nyhedsbrevet.

Der findes mange slags nyhedsbreve. MailChimp er en af de meget populære løsninger. Du kan også vælge en løsning, som direkte er integreret i WordPress. Sidstnævnte kan vi også være behjælpelig med.

Vi kan integrere din WordPress hjemmeside med MailChimp. Så man nemt kan tilmelde sig.

Bruger du Elementor (page builder) på WordPress hjemmesiden, så kan vi også integrere det med MailChimp.

Mails når ikke frem

WordPress skal sættes rigtig op, for at du kan være sikker på, at modtage formularbeskederne. Det er blandt andet indstillingerne i WordPress og formularens opsætning, som du skal være opmærksom på.

SMTP bør du også sætte rigtigt op. Det gælder uanset hvor du er hosted.

 • Certa Web
 • One.com
 • Simply

CASES

BYGGEPLADSHEGN
Lokation: Midtfyn, Ringe
CMS: WordPress,
Plugins: Calculated form fields
Type: Beregningsformular
www.byggepladshegn.dk

SENIORHUS ODENSE
Lokation: Odense
CMS: WordPress,
Plugins: Gravity Form
Type: Avanceret bestilling i cafeen
www.seniorhusodense.dk

FYRPASSERENS VILLA
Lokation: Skagen
CMS: WordPress,
Plugins: Booking kalender
Type: Udlejningskalender
www.fyrpasserens-villa.dk

KURT NIELSEN
Lokation: Sønderjylland
CMS: WordPress
Plugins: WP Forms
Type: Kontaktformular
www.kurtsnielsen.dk

ODINS HAVE
Lokation: Odense
CMS: WordPress,
Plugins: Elementor
Type: Kontaktformular
www.odins-have.dk

DANSKE KINESIOLOGER
Lokation: Danmark, landsdækkkende forening
CMS: WordPress,
Plugins: Elementor
Type: Indmeldelse- og kontaktformular
www.danskekinesiologer.dk

Case – sparer tid hver dag

Seniorhus Odense tilbyder en masse spændende aktiviteter for seniorerne. I huset er der også en god og meget benyttet cafe. Cafeen drives af frivillige i huset.

Udfordringen var blandt andet, at bestillinger blev givet på papirnote, telefon og e-mail. Datoer, hvem, hvad osv. gav ofte anledning til misforståelser. I køkkenet blev der brugt masser af tid på at holde styr på de mange forskellige bestillingsformer.

Ved at sætte en avanceret bestillingsformular, har køkkenet og de frivillige sparet tid og misforståelserne er blevet reduceret til et minimum. Efter flere tiltag og respons fra brugerne, nåede vi frem til en formular med følgende elementer:

 • Datofelt med automatisk beregning af uge nummer.
 • Klokkeslet skal føjes til og kan ikke indtastes forkert.
 • Automatisk beregning af pris, uanset hvad og hvor meget man bestiller.
  Telefonnummer kan ikke indtastes forkert.
 • E-mail skal være valid.
 • EAN nummer kan ike indtastes forkert.
  Betalingsform skal vælges.
 • Kontaktpersonens data skal indtastes.
  Antal personer skal indtastes.
 • Formularen har gjort det nemmere at bestille for husets brugere. Ofte foretages bestillingerne hjemmesfra. Køkkenet og de frivillige sparer masser af tid. Detaljegraden gør at der næsten aldrig er misforståelser mht bestillingen.

SKAL VI SAMARBEJDE – KONTAKT OS PÅ MAIL ELLER TLF. 60630630

Hvad skal du også være opmærksom på?

Spam via hjemmesidens formular

Risikoen for at få masser af spam foreligger med enhver slags formular på hjemmesiden. Derfor er det vigtigt, at have spambeskyttelse sat op på formularen. En af de mest benyttede løsninger for tiden er Google reCaptcha. Alle kan frit benytte Google reCaptcha.

Vi kan sikkert også hjælpe dig!

Kontakt os for yderligere information, spørgsmål og afklaring.

Kontakt