SMART HJEMMESIDE

Vi gør det nemmere for dig. Så kan du bruge tiden på andet end hovedbrud.

16. jan. 2018

WordPress statistik giver indsigt i, hvad der sker på din hjemmeside, hvad brugerne foretager sig. Statistik afslører i visse henseender både det gode, der fungerer godt og eventuelle mangler på din hjemmeside.

Statistik er altså en hjælp til dig!

Statistikken giver dig mulighed for at handle og træffe beslutninger på et mere sikkert grundlag. Statistik er også et uundværligt grundlag for seriøs søgemaskineoptimering (SEO).

WordPress statistik

Der findes flere værktøjer til opsamling af statistik. Nogle af disse er gratis og andre koster et større eller mindre beløb pr. måned.

Blandt de gratis værktøjer er der fx WP Statistics, som du kan læse mere om her på hjemmeside i artiklen “Statistik på hjemmesiden“. Den mest udbredte statistiktjeneste er formentlig Google Analytics, som stilles gratis til rådighed af Google.

 

WordPress statistik

 

Google Analytics

Google Analytics er et avanceret og meget anvendt statistikværktøj. Med Google Analytics kan du trække al den statistik, som du har brug for.

Data som du kan tjekke:

  • Antal besøgende
  • Hvornår og hvor længe de var på hjemmesiden
  • Hvilke sider de besøgte
  • Hvordan fandt de din hjemmeside
  • Søgeord de brugte for at finde din hjemmeside o.m.a.

I Google Analytics kan du også opsætte mål, som du kan måle på og se, om du når i mål.

Læs mere om Google Analytics på den officielle hjemmeside – klik her.

Google Analytics

Google Search Console

Google Search Console bør man som standard koble sammen med Google Analytics. Så får man endnu mere statistik, som den bliver mere fyldestgørende og brugbar. Denne tjeneste stilles også gratis til rådighed af Google.

Installation på hjemmesiden

Google Analytics skal installeres på hjemmesiden for at virke. Det hjælper vi gerne med. 

Vi har indsigt i disse CMS systemer:

  • WordPress
  • Joomla
  • Prestashop

 

Kontakt for hjælp til installering

 

WordPress statistik og SEO

Statistik er en forudsætning for seriøs søgemaskineoptimering (SEO). Google har udarbejdet forskellige guider og tutorials på deres supportsider, som man kan benytte. Det kræver tid og engagement at sætte sig ind i systemerne, men i længden lønner det sig.

 

WordPress statistik

 

Det mange er ejere af hjemmesider, blogs og webshops ofte er mest interesseret i, er hvordan brugerne fandt frem til lige netop vores hjemmeside. Det kan Googles statistikværktøjer hjælpe med belyse.

For at belyse det bedst muligt, skal du både have Google Analytics og Google Search Console installeret på hjemmesiden. Det er heldigvis ikke så besværligt.

Hvis dit WordPress tema ikke er sat op til at håndtere Google Analytics, så findes der heldigvis en stribe plugins, der kan hjælpe med det. Google Search Console kan håndteres på forskellig vis, fx ved at uploade en html-fil via ftp på hjemmesidens webhotel.

 

God arbejdslyst

 

Denne artikel er udgivet 9/11 2017 og senest revideret den 16/1 2018.